Security advice wrap-up answer key

Security is an essential aspect to IT at small and medium-sized businesses. How much have you learned from our recent tips, blog entries and news stories?

Here are the answers to's security advice wrap-up quiz:

Part I: Just the facts -- or are they?

1. In "Two-factor authentication best practices for SMBs," Joel Dubin lists forms of authentication, including biometrics. What isn't an example of biometrics?
Answer: c. smart cards

2. In "Email encryption: Five steps to success," what isn't one of Mike Rothman's examples of content that's usually encrypted?
Answer: a. photos

3. Managed service security providers can take care of a number of tasks, Dubin writes in "Managed security services: What's right for you?" What task isn't listed in the tip?
Answer: c. They can design Web sites.

4. "NAC helps SMBs control network, costs" lists three approaches to creating interoperability among access control solutions from various vendors. Which isn't an approach listed:
Answer: c. Network Patrol Program

5. In "Endpoint security: The weakest link," Rothman lists reasons why the endpoint is a target. What isn't on his list?
Answer: a. lack of email encryption

Part II: By the numbers

1. According to Dubin in "Two-factor authentication best practices for SMBs," how many factors are there in authentication?
Answer: b. Three

2. "IE flaws stats stark, but omit big picture," focuses on a blogger's count of how many days in 2006 Microsoft Explorer was "unsafe." What number did the blogger come to?
Answer: a. 284

3. According to a report from McAfee Inc.'s Avert Labs, what percent of known Trojan password stealers target multiplayer online role-playing games?
Answer: a. 18%

4. In "NAC helps SMBs control network, costs," Michael Gregg lists how many methods of NAC deployment?
Answer: c. Three

5. Security will be the priority for SMBs in 2007, according to a survey. What percentage of respondents listed it first?
Answer: b. 46%

Return to our security advice wrap-up quiz



Enjoy the benefits of CW+ membership, learn more and join.

Read more on IT for small and medium-sized enterprises (SME)



Forgot Password?

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an email containing your password.

Your password has been sent to: